Loading

wait a moment

Tips voor een luxe interieur

Altijd al thuis willen komen met het gevoel dat je in een hotel woont of je gasten met trots ontvangen in jouw luxe stulpje? Lees dan snel verder! In dit artikel geef ik je tips voor het luxueuze interieur.

Tip 1: Zwart staal

Zwart staal is echt de interieur trend van de afgelopen seizoenen! We zien het in alle bladen terugkomen en we verwachten dat dit nog wel even zo blijft. We zien bijvoorbeeld veel glazen deuren met zwarte stalen randen. Dit geeft een mega luxe uitstraling en is vooral goed in te zetten in de woonkamer! Je creëert veel licht inval terwijl je tegelijkertijd ook donkere kleuren gebruikt. Zwarte details in huis zorgen voor een luxe, strak en afgewerkt gevoel. Naast deuren kan je zwarte elementen ook laten terug komen in bijvoorbeeld kranen of handgrepen.

Tip 2: Materiaal

We zien een aantal stoffen terugkomen die echt goed passen bij een luxe interieur. Zo zien we veel velours en fluweel terugkomen. Deze materialen zorgen voor echt een hotel chique interieur. De stoffen kan je bijvoorbeeld terug laten komen in een set luxe eetkamerstoelen, maar ook wat subtieler met bijvoorbeeld een paar kussentjes op de bank. De kleuren die je hierbij gebruikt zijn vaak wat meer donkere kleuren, denk aan rood, donker groen of paars.

Tip 3: Positionering van meubels

De positie van jouw meubels in huis kunnen veel uitmaken voor een luxe interieur. Zo kan je bijvoorbeeld proberen om je bed in het midden van de kamer te positioneren, eigenlijk weer een beetje zoals in een hotel. Je kan het bijvoorbeeld ook met de bank doen, door de bank een stuk van de muur af te positioneren. Let er tot slot wel op: het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat je genoeg ruimte hebt. Genoeg ruimte zorgt namelijk ook voor een meer luxe uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *