Loading

wait a moment

Tips voor je eigen tuinontwerp

Ben jij van plan om je eigen tuin te ontwerpen? Een geweldig idee! Je weet namelijk zelf het beste wat je in tuin zou willen en misschien heb je al een idee hoe alles eruit moet komen te zien. Nog meer redenen dus om aan de slag te gaan. Om te komen tot een passend tuinontwerp zijn er een aantal onderdelen waar je rekening mee zou moeten houden. 

Loop door je tuin heen

Ik hoor je denken: ‘door mijn tuin heen lopen? Maar ik ken mijn tuin toch?’. Dat is precies de reden waarom je dat rondje nog eens zou moeten lopen. Bij het ontwerpen van je tuin kun je op de intuïtie afgaan, maar bij het ontwerp komt ook echt een stukje wiskunde. Wat zijn namelijk de afmetingen? Wat is een juiste indeling met bijvoorbeeld een loungeset? Waar komt de zon op en waar staat deze op het midden van de dag? Door eens goed door je tuin te lopen, ga je ook de kleine hoekjes en opties ontdekken. 

Een schets op papier

Vervolgens is het belangrijk dat je je tuin eens op papier schetst. Hierin kun je bijvoorbeeld aangeven waar je graag in de tuin zou willen zitten en waar je bijvoorbeeld inrijpoorten van Poort en Hekwerk kan plaatsen. Zet op deze schets ook even de afmetingen neer die passen bij de tuin, zodat je weer wat er straks past. 

Creëer ook rust

Na het schetsen kan het zijn dat je ruimtes overhoud en dat is ook zeker de bedoeling. Je wilt natuurlijk niet dat je tuin straks te druk is en dat je achteraf liever had dat er meer gazon neergelegd was. Voel daarom niet de druk om alle kleine ruimtes te vullen met meubels of planten. 

Tijd om eens inspiratie op te doen

Nu je weet wat je ongeveer wil, kun je inspiratie gaan opdoen in tuinwinkels. Dit kan je online doen, maar wij raden aan om in dit geval langs te gaan bij tuinwinkels. Hierdoor krijg je meer gevoel bij je tuin en kom je er ook achter wat bij elkaar staat en wat niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *