Loading

wait a moment

Tips voor het verlengen van de batterij van jouw zonne-energiesysteem

Zonnepanelen zijn een fantastische investering voor de lange termijn. Niet alleen stelt het je in staat om onafhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet, het biedt je ook een duurzamere mogelijkheid om zelf stroom op te wekken. Bovendien kan dit ook nog eens enorm kostenbesparend zijn! Een belangrijk proces bij zonne-energie is het opslaan van de opgewekte stroom. Dit gebeurt aan de hand van batterijen die verbonden zijn aan jouw zonne-energiesysteem. Om het maximale te halen uit jouw accu’s, hebben we in dit artikel enkele handige tips op een rijtje gezet die de levensduur van jouw batterijsysteem kunnen verlengen.

Beperk het aantal batterijen

Over het algemeen geldt, hoe meer batterijen, hoe meer verbindingen er zijn die de weerstand verhogen, wat kan leiden tot ongelijkmatig opladen. Dit kan ervoor zorgen dat de maximale opslagcapaciteit van de batterij niet wordt bereikt. Gelukkig kunnen de meeste systemen een aardige hoeveelheid batterijen aan zonder problemen te veroorzaken. Het is echter aan te raden om niet meer dan 16 batterijen te verbinden aan  één systeem.

Rouleer de batterijen

Als je meerdere batterijen gebruikt, kan het helpen om de batterijen regelmatig te rouleren. Dit zorgt ervoor dat het oplaadvermogen in evenwicht wordt gebracht. Het is namelijk mogelijk dat accu’s die in het midden van het zonne-energiesysteem zijn geïnstalleerd niet zo goed worden opgeladen als de accu’s aan de buitenkant. 

Laad de batterijen met regelmaat

Het is belangrijk om te weten dat batterijen met regelmaat moeten worden opgeladen. Als ze inactief zijn kan namelijk schade aan de accu’s veroorzaken. Zorg er dus voor dat de laadbron aanstaat, zodat de accu’s kunnen blijven opladen. Mocht je de batterij voor een langere tijd inactief hebben, zorg er dan voor dat ze alvorens volledig worden opgeladen.

Genieten van zonne-energie?

Ben je op zoek naar een zonne-energiesysteem met de hoogste rendementsgarantie die gemaakt is van hoogwaardige materialen? Dan ben je bij Zonnekeus zonnepanelen aan het juiste adres! Neem gerust contact op om antwoord te krijgen op al jouw brandende vragen over het installeren van een zonne-energiesysteem voor jouw woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *