Loading

wait a moment

Verschillende soorten gordijnen

Je bent op zoek naar nieuwe gordijnen in huis. Veel mensen staan er niet echt bij stil en kopen de eerste de beste gordijnen die ze hebben gezien. Dit is niet handig want gordijnen bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in een kamer. Voordat je een keuze maakt wil je natuurlijk wel weten wat de opties allemaal zijn. In deze blog hebben wij een aantal gordijnen voor je op een rijtje gezet.

Klassieke gordijnen

De eerste gordijnen in deze lijst zijn de klassieke gordijnen. Waarschijnlijk zijn deze voor iedereen wel bekend. Deze gordijnen zijn erg populair omdat ze veelzijdig zijn vind je ze vaak terug in verschillende woningen. Je hebt bij klassieke gordijnen de keuze uit veel kleuren patronen en maten. Voor iedereen zit er dus wel iets leuks bij.

Plisségordijnen

De tweede soort gordijnen in deze lijst zijn de plisségordijnen. Deze zijn gemaakt van stof en moet je horizontaal openen en sluiten. De plisségordijnen laten licht door omdat ze uit één stof bestaan en niet zo zwaar zijn. De gordijnen worden vaak bediend met een koord. De plisségordijnen zijn in twee soorten te verkrijgen namelijk de top down gordijnen en de top-down/bottom-up. Deze hebben hun naam te danken aan de manier van openen en sluiten.

Rolgordijnen

De laatste soort in de lijst zijn de rolgordijnen. De naam van de rolgordijn zegt het eigenlijk al: rolgordijnen sluit je door ze naar beneden te rollen. Rolgordijnen vind je vooral vaak terug in de keuken omdat deze weinig ruimte innemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *