Loading

wait a moment

Verschillende soorten vloeren

hongaarse punt vloer

Er zijn vele opties voor een nieuwe Hongaarse punt vloer voor je woning. Die zullen we hier benoemen en voordelen ervan geven.

hongaarse punt vloer

Soorten vloeren

Er bestaat een ruime keuze van vloeren. We zetten veel gebruikte hier op een rijtje:

  • tapijt
  • laminaat
  • PVC
  • giet
  • plavuizen/tegels
  • parket

Er zijn tal van factoren die meewegen bij de keuze van een vloer. Zijn er kleine kinderen of juist senioren? Zijn er huisdieren en welke? Hoe lang dient de vloer mee te gaan? En veel meer aspecten. In de komende paragrafen zullen we bovenstaande soorten vloeren kort bespreken.

Tapijt

De drager van tapijt is van kunststof of jute. Daarop bevinden zich lussen of draadeinden, die gemaakt zijn van katoen, wol, sisal of kunstgaren. Voordelen van tapijt wordt gemakkelijk gelegd, het voelt behagelijk aan, het is geluiddempend en senioren glijden niet gemakkelijk erop uit.

Laminaat

Een laminaat vloer is zoals de naam aangeeft gelaagd. Het gemaakt van kunststof, vaak met een patroon van een parketvloer. Een voorbeeld is een Hongaarse punt vloer. Laminaat gaat lang mee en is gemakkelijk schoon te houden.

PVC

Een PVC vloer lijkt veel op een laminaat vloer. Het is echter dunner. PVC is een sterk materiaal dat op de ondervloer wordt gelijmd. Het gemakkelijk schoon te maken.

Giet

Een gietvloer wordt uitgegoten op een ondervloer. Het kan diverse samenstellingen hebben. Het wordt vaak gebruikt in ruimtes met een industriële interieurstijl. Het kan goed tegen nat worden, is slijtvast en heel simpel schoon te houden.

Plavuizen/tegels

Plavuizen/tegels zijn gemaakt van klei en doorgaans geglazuurd. Net zoals een gietvloer is nat worden geen probleem, zijn plavuizen/tegels slijtvast en zijn in een handomdraai te reinigen, alhoewel dat van de voegen wat lastiger is.

Parket

Parket is van hout en dus natuurlijk. Het kan in allerlei patronen worden gelegd, zoals de eerder genoemde Hongaarse punt vloer. Parket gaat lang mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *