Loading

wait a moment

Vochtproblemen in huis

Wanneer je een woning hebt kun je diverse vochtproblemen in huis tegenkomen. Het is soms lastig om alle vochtproblemen te voorkomen, maar we kunnen je al wel een aantal plekken duidelijk maken waar deze problemen zich voor kunnen doen. Een goede diagnose in huis van vochtplekken of plekken waar vochtproblemen kunnen ontstaan is enorm waardevol.

Optrekkend vocht

Een van de meest voorkomende vochtproblemen is optrekkend vocht. Dit wordt meestal veroorzaakt door het ontbreken van vochtwering. Dit ontstaan onderaan de muren in huis die zich langzaam aan verder verspreiden in de muren. Hierdoor kunnen er ook schimmels ontstaan, die je natuurlijk het liefste voor bent. Zorg ervoor dat je dus voldoende isolatie hebt dat vochtwerend is. Als dit probleem zich echter al voordoet, is er de mogelijkheid om de muren te injecteren met een vochtwerende gel.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is vocht dat zich door het gebouw dringt door bijvoorbeeld regen. Dit wordt ook wel regendoorslag genoemd. Op het moment dat een gevel verouderd en poreus wordt, is het materiaal minder bestand tegen regen. Hierdoor kan de nattigheid door de het gebouw heen dringen waardoor je dus last krijgt van vochtproblemen. Als dit probleem zich voordoet kunnen de muren ge├»mpregneerd worden. Hierbij wordt er een vloeistof aan de buitenkant van de muren aangebracht, zodat dit voor een waterwerende laag zorgt. 

Juiste meubels

Wanneer vochtproblemen zich in huis voordoen kan dit ook je meubels aantasten. Daarom is het slim om meubels aan te schaffen die hiertegen bestand zijn. Zo kun je een steel look schuifdeur tussen muren zetten van STIPT Deuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *