Loading

wait a moment

Voordeliger met eiken panelen op maat

Voor het maken van meubels, maar ook voor andere toepassingen, zijn eiken panelen op maat onmisbaar. Eikenhout is eenvoudig te bewerken en heeft het onbehandeld al een prettige warme uitstraling. De toepassingen zijn daarom ruim en komt dat wel met wat uitdagingen. De benodigde hoeveelheid hout varieert sterk en is het een verspilling om met veel restmateriaal te zitten. Dat is bovendien niet vriendelijk naar het milieu toe.

Met panelen op maat wordt er flink bespaard

Het aangeleverd eikenhout heeft een breedte die ligt rond de 40 cm. Voor de eiken panelen op maat zal het dus wel nodig zijn om een aantal stukken met elkaar te verbinden. Dat gebeurt middels vingerlassen, een techniek die twee stukken hout zo stevig met elkaar verbindt dat ze zich gaan gedragen als 1 stuk. Nadat er van de klant een opgave is gedaan over de eiken panelen op maat wordt er nagegaan hoeveel stukken hout met elkaar verbonden moeten worden. Er kan niet alleen in lengte en breedte eiken panelen op maat worden geleverd, maar ook in verschillende diktes. Voor het maken van tafelbladen zijn er bijvoorbeeld dikkere panelen nodig.

Kan ook alvast voor een deel worden afgewerkt

De eiken panelen op maat komen niet alleen voordelig uit vanwege het sterk gereduceerd restmateriaal, maar is het ook mogelijk om alvast voorbewerkingen uit te laten voeren. Zo kunnen de randen en hoeken afgerond worden geleverd. Het plaatsen van zulke eiken panelen op maat kan dus snel plaatsvinden en wordt zo flink wat tijd bespaard. Omdat de voorbewerking uiteraard met professioneel gereedschap plaatsvindt, is de afwerking van de hoogste kwaliteit. Alleen het boren van gaten en het aanbrengen van bevestigingsstukken moet gebeuren door de klant. Het is wel belangrijk dat de opgegeven maat nauwkeurig is. Ook om gelijk mee te nemen bij het plaatsen van de bestelling: welk toebehoren nodig zijn voor het onderhoudt en de afwerking. De eikenhouten panelen worden vaak gebruikt voor een houten overkapping of tuinhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *