Loading

wait a moment

Waar let je op bij het kopen van een huis?

Het kopen van een nieuw huis is niet zomaar iets. In deze gekke huizenmarkt heb je soms maar een half uurtje om te bezichtigen. Eigenlijk gek, wat je maakt in dat half uurtje een belangrijke beslissing voor het verloop van jouw/jullie leven. Daarom geven wij wat tips die je kan toepassen bij een bezichtiging. 

1: Kijk door dingen heen

Soms kan het huis bij binnenkomst al tegenvallen. “Wat een rommeltje” of “Wat staat de bank op een gekke plek”. Probeer door dingen heen te kijken en zie het huis als een blanco object. Jij bepaald namelijk zelf hoe je het huis indeelt, welke bank jij er neerzet en welk kleurtje de muur heeft.

2: Zijn de ruimtes goed?

Je bent waarschijnlijk op zoek naar een nieuw huis met een specifieke reden. Je wilt groter wonen, wilt een grotere tuin of meer kamers. Denk ook hierin naar de mogelijkheden. Voldoet het huis aan jullie wensen, maar mis je een extra slaapkamer? Wat zijn dan de mogelijkheden van een dakkapel? Je kunt naderhand altijd nog een dakkapel laten plaatsen door bijvoorbeeld Verhoef Dakramen. Wil jij op voorhand wat meer informatie? Lees dan hier verder.

3. Afwerking

Hoe is de afwerking? Je kunt zo een beetje een inschatting maken hoe bewoners met het huis zijn omgegaan. Is het schilderwerk recent gedaan? Hoe zit het met de CV ketel? Wanneer is de tuin aangelegd. Het is belangrijk om dat goed in te schatten, zodat je niet direct na aankoop grote uitgaven hoeft te doen.

Heb jij nog goede tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *