Loading

wait a moment

Waar moet je op letten bij het kopen van een garagedeur?

Op zoek naar een nieuwe garagedeur? Het is verstandig eerst research te doen welke garagedeur het beste bij jou past. Want kies je voor een sectionale garagedeur die je handmatig of elektrisch opent? En welk type garagedeur kies je dan? Dit is natuurlijk afhankelijk van je huis en welke deur het beste past bij jouw woning. Bovendien zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden als je een garagedeur gaat uitkiezen, denk aan de isolatie, inbraak, sluiting en het materiaal van de garagedeur. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het kopen van een garagedeur. Lees gauw verder! 

Type garagedeur 

Er zijn natuurlijk verschillende typen garagedeuren waar je uit kunt kiezen. Het type garagedeur is afhankelijk van het gebruik. Is het gebruik hiervan voor zakelijke doeleinden of voor jouw woning? De gebruikelijkste garagedeuren bij reguliere woningen zijn de sectionale garagedeuren. Deze deur schuif je omhoog. Dit kan je handmatig doen of via een motor met inclusief twee handzenders. Voor bedrijfsdeuren is het afhankelijk wat jouw doeleinden zijn. Moet je snel iets pakken uit je loods of heb je een grote opslag waar je snel bij moet? Een garagedeur met loopdeur is hiervoor de ideale oplossing. Daar is een deur gebouwd in de garagedeur, waardoor de deur zowel via de loopdeur als via de sectionale garagedeur geopend kan worden.  

Isolatie 

De garagedeuren van tegenwoordig zijn voorzien van hoogstaande kwaliteit en bevatten een zeer hoge isolatiewaarde. Dit komt door het gebruik van aluminium materialen. In de garagedeuren wordt gebruik gemaakt van speciaal schuim, waardoor tocht en wind minder snel naar binnen glipt. Voor optimale isolatie is het gebruik van ‘tochtstrips’ een goede tip. De naam zegt eigenlijk al wat het inhoudt, je stript als het ware de tocht af, waardoor er minder wind naar binnen glipt. Dit is bovendien ook nog eens positief voor je energiekosten aldus je portefeuille. 

Inbraak 

De garagedeur van nu kun je uitstekend beveiligen. Door het dubbele sluitingsmechanisme en de sterke kwaliteit van de deuren is het moeilijk voor inbrekers een garagedeur open te breken. Let bij het kopen van een deur dus goed op hoe de sluiting en de beveiliging is geregeld. Zeker als je waardevolle spullen in de garage hebt opgeslagen is het belangrijk te investeren in een goed beveiligingssysteem.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *