Loading

wait a moment

Waarom kies je voor LED lampen?

LED lampen hebben voor een enorme verschuiving gezorgd in de lampenindustrie vanwege verschillende redenen. In dit artikel nemen we de belangrijkste eigenschappen van LED lampen onder de loep, zodat jij precies weet waarom LED lampen zo populair zijn!

LED is energie-efficiënt

Veruit het belangrijkste voordeel van LED lampen is dat ze enorm duurzaam zijn, zowel in energieverbruik als in de levensduur. LED lampen staan erom bekend om ongeveer 80% minder energie te verbruiken dan conventionele gloeilampen of halogeenlampen. Daarnaast kent de LED lamp een enorm lange levensduur. Terwijl een typische gloeilamp doorgaans ongeveer 1000 uur meegaat, kan een kwalitatieve LED lamp maar liefst 30.000 tot 50.000 uur licht geven! Hierdoor zijn LED lampen niet alleen handig voor thuis, maar ook een ideale optie voor een verlichtingssysteem in commerciële situaties.

LED is dimbaar

LED lampen zijn als halfgeleiderapparaten uitermate geschikt om ze beheersbaar te maken. Dit houdt in dat LED lampen compatibel zijn met bedieningselementen, waardoor de gebruiker de lichtopbrengst precies kan afstemmen naar keuze.

Snelle lichten

LED lampen staan erom bekend om enorm snelle lichten te zijn. Terwijl traditionele lichtbronnen doorgaan worden gehinderd om vaker in- en uitgeschakeld te worden, zijn LED’s zeer geschikt om snel te knipperen zonder dat hierdoor de levensduur wordt aangetast. Dit maakt LED lampen de beste keuze voor het gebruik met aanwezigheids- of daglichtsensoren.

LED is milieuvriendelijker

In tegenstelling tot traditionele verlichting zoals fluorescentielampen en kwikdamplampen, bevatten LED lampen weinig schadelijke stoffen en zijn ze veel gemakkelijker te recyclen in vergelijking met zijn concurrenten. Hierdoor kan maar liefst 95% van een LED lamp worden gerecycled, veruit de meest milieuvriendelijke optie voor verlichting!

Ondanks LED lampen een populaire keuze zijn voor het creëren van licht, staan de oude halogeenlampen bekend om hun prachtige sfeerverlichting en warme licht. Gelukkig worden er tegenwoordig ook filament LED lampen gemaakt die dit effect nabootsten! Kijk op https://www.delampjesfabriek.nl/lampen/led-filament-lampen/ voor een uitgebreide collectie aan hoogwaardige kwaliteit LED sfeerverlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *