Loading

wait a moment

Waarom ook jij in Friesland wilt wonen

Friesland, waar ze een andere taal spreken, van suikerbrood én groene, lokale producten houden en genieten van de weidse natuur die de provincie rijk is, is een favoriete vakantiebestemming voor een nachtje of weekendje weg. Je kunt er van alles beleven, van kleine en oude dorpjes tot het levendige Leeuwarden. Niet gek dus dat veel mensen ook graag naar deze provincie verhuizen en om zich er te vestigen. Benieuwd naar wat deze beweegredenen (kunnen) zijn? Lees dan gauw verder, want je vindt het in onderstaande blog!

Friese meren

Friesland is door en door water. Zo zijn er overal meren te vinden en zijn veel dorpjes en steden met elkaar verbonden door middel van water. ‘s Zomers kun je dus heerlijk de hele dag op je bootje dobberen en verschillende plaatsen aandoen, terwijl je ‘s winters goed verpakt zou kunnen zeilen op het open water. Daarnaast is De Elfstedentocht misschien wel het meest bekendste Friese fenomeen. Ook al is het al heel lang geleden dat deze voor het laatst gehouden is, leeft het alsnog erg onder de Friezen.

De culturele hoofdstad Leeuwarden

In 2018 was Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa. Dat is niet gek, want deze oude stad heeft een prachtig centrum. Alhoewel de stad al lang bestaat, mixt het goed samen met de moderne toevoegingen van de huidige tijd. Zo vind je er veel trendy restaurantjes en vestigen zich er ook veel studenten. Hierdoor is het altijd levendig! Wil je graag in een bruisende omgeving wonen, maar toch alsnog dichtbij de natuur? Deze Leeuwarder makelaar helpt je graag verder!

Natuur

Naast de meren heeft deze provincie natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo kun je vanuit Friesland gemakkelijk de oversteek maken naar de Waddeneilanden. Hier kun je dan lekker een weekendje weg en tot rust komen. Ook zijn Friezen bezig met bewust leven: een product van de boer even verderop heeft de voorkeur. Hierdoor zal je onderweg veel boeren tegenkomen die hun producten verkopen. In restaurants zetten ze ook vaak de afkomst van de producten op de menukaart. Zo weet je zeker dat je lekker lokaal eet!

Wil je graag meer weten over hoe het is om te leven in Friesland? Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *