Loading

wait a moment

Waarom u milieu bewuste luiers moet kopen

ecologische luiers

Ecologische luiers zijn een vrij nieuw begrip voor een hele hoop mensen. Dat komt omdat we luiers al sinds heel lang op een bepaalde manier kunnen kopen en daar ook gebruik van maken. Toch is het zo dat deze soort luiers een aantal grote voordelen biedt die de normale luiers dan weer niet bieden. We gaan je laten zien waarom het gebruik van de ecologisch bewuste luiers een veel betere keuze is dan normale luiers.

ecologische luiers

Wat zijn Ecologische luiers?

Wat zijn dit dan precies voor luiers? Het grote voordeel van deze luiers is dat deze wasbaar zijn. Dit maakt het mogelijk om de luiers vaker te gebruiken en te bewaren. Dit maakt het veel makkelijker en goedkoper dan reguliere luiers. Wanneer je de baby gaat verschonen, verwijder je de luier en verwijder je vervolgens ook het inlegdoekje. Vervolgens leg je een nieuw inlegdoekje in de nieuwe luier en kun je deze weer om de baby doen. De inlegdoekjes gooi je uiteraard weg, maar de luier kan vervolgens bij de was en gewassen worden. De baby kan deze de volgende keer dan weer gewoon aan. Wanneer je rond de 15 luiers hebt, heb je er voldoende om ze te wassen en ook steeds te kunnen verschonen.

 Waarom u milieu bewuste luiers moet kopen

Maar waarom moet u die ecologische luiers dan kopen? Allereerst omdat dit een veel betere keuze is wat betreft het milieu. Omdat je de luiers maar eens hoeft aan te schaffen, is er geen sprake van telkens nieuwe luiers die gemaakt moeten worden. Hierdoor wordt er veel minder materiaal gebruikt dan wanneer je de luiers steeds weggooit. Tevens zit er plastic om de verpakking van de luiers wat dan dus niet steeds gemaakt hoeft te worden. Een hele milieubewuste keuze zijn deze luiers dus. Daarnaast scheelt het ook nog een hele hoop geld. Luiers kunnen vrij duur zijn, maar deze luiers hoef je maar een keer aan te schaffen. Hierdoor bespaar je dus een hoop geld in tegenstelling tot de luiers waar je steeds maar weer nieuwe van mot kopen. Een ideale, geldbesparende keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *