Loading

wait a moment

Wanneer kun je het best zonnepanelen aanschaffen?

Zonnepanelen zijn een goede investering op meerdere vlakken. Met deze panelen zet je zonlicht om in energie. Dat is goed voor de planeet én voor jezelf. In principe is het natuurlijk altijd een goede tijd om zonnepanelen aan te schaffen, maar soms moet je er haast mee maken. Als je geen tijd hebt om nu de verschillende bedrijven die handelen in zonnepanelen te googelen, dan is Energievanzelf aan te raden. Daar kun je namelijk makkelijk online zonnepanelen kopen.

Waarom zou je zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen kopen kost natuurlijk geld, maar gelukkig leveren ze ook geld op! Gemiddeld genomen verdien je binnen vijf tot acht jaar alle kosten terug. Daarna heb je nog vijftien tot twintig jaar rendement op je zonnepanelen. Verder beperken zonnepanelen ook je CO2 uitstoot. Zo bespaar je per zonnepaneel 60 kg CO2 per vierkante meter. Het geeft vaak toch een goed gevoel om milieubewust bezig te zijn! En niet alleen intrinsiek maar ook instrumenteel is dit handig: de waarde van je huis gaat immers ook omhoog van het hebben van een hoger energielabel.

Wanneer zonnepanelen kopen?

Zoals reeds gesteld is het kopen van zonnepanelen nooit een slecht idee. Toch zijn er betere en minder goede momenten: je kunt het beter snel doen, omdat er momenteel nog stimuleringsmaatregelen van kracht zijn. Op dit moment scheelt dat je wel 21% op het totaalbedrag. Daarnaast kun je gebruik maken van de mogelijkheid kosteloos te salderen, oftewel de stroom die je overdag overvloedig hebt opgewekt, ‘s nachts gratis terugvragen. In zo’n geval is het zelfs aan te raden om je zonnepanelen nog in de zomer aan te schaffen. Zo heb je meteen het hoogseizoen van de zonnepanelen meegemaakt en heb je door het vele zonlicht in de zomer ook flink wat energie terug te vragen. Doe dit dus snel, want in 2023 wordt de salderingsregeling stap voor stap afgebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *