Loading

wait a moment

Wanneer moet ik een sloopbedrijf inhuren?

Ben je bezig met het verbouwen van je huis? Of heb je net een huis gekocht waar nog aan het nodige aan geklust moet worden? In deze situatie vraag je je wellicht af of je zelf sloopwerk kan verrichten of dat je een sloopbedrijf moet inhuren. Dit is afhankelijk van het type project wat je wilt gaan slopen. Gaat het om een keuken, betonvloer, draagmuur of een schoorsteen verwijderen? Deze projecten vereisen allemaal zorgvuldige aandacht. Lees in deze blog hoe je dit zelf kan verwijderen of dat het beter is dit project uit te besteden aan een sloopbedrijf

Hoe kan ik zelf gaan slopen? 

Voordat je zelf gaat slopen is het belangrijk de juiste kennis en materialen te bezitten. Bij het slopen van bijvoorbeeld een draagmuur komen meerdere aspecten kijken dan alleen het slopen. Slopen kan iedereen, maar in dit geval kan een draagmuur ondersteuning bieden aan het plafond en zelfs alle bovenverdieping! Sloop je deze muur wel, dan is de kans aanwezig dat het gehele huis instort! Vraag in deze situatie altijd raad bij een professional voordat je een draagmuur verwijderen.  

Specifieke sloopklussen 

In sommige situaties heb je een specifieke sloopklus. Dit kan gaan om een draagmuur gedeeltelijk te slopen omdat je bijvoorbeeld een doorloop wilt maken van keuken tot woonkamer. Deze sloop situatie ligt wat gecompliceerder dan het verwijderen van de gehele draagmuur omdat er andere constructietekeningen aan te pas komen. De belasting van de draagmuur is in deze situatie belangrijk om verzakkingen en scheuren tegen te gaan.  

Slopen uitbesteden 

Het voordeel van slopen uitbesteden is dat een sloopbedrijf beschikt over moderne uitgeruste machines. Professionele monteurs hebben de expertise welke machine past bij welke situatie. Voor grote gebouwen installaties beschikt een sloopbedrijf net even wat betere geavanceerdere apparatuur dan jij waarschijnlijk wil aanschaffen. Uiteraard zit er bij uitbesteding een prijskaartje aan verbonden, maar bij de aanschaf van apparatuur natuurlijk ook. Het is verstandig deze twee kostenplaatje tegen elkaar af te wegen om tot een conclusie te komen welke optie voor jou het voordeligst is.  

Kies een sloopbedrijf dat gecertificeerd is 

Kies je er toch voor jouw sloopklus uit te besteden bij een sloopbedrijf? Kijk dan of het bedrijf gecertificeerd is volgens de BRL SVMS-007. Deze certificatie geeft aan dat sloopklussen veilig en milieutechnisch verlopen. Via het VCA-certificaat worden de veiligheidseisen geborgd, waardoor je er altijd vanuit kan gaan dat het sloopbedrijf weet waar ze mee bezig zijn!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *