Loading

wait a moment

Wanneer moet je een schoorsteenveger inschakelen?

Het hebben van een kachel is iets heel gezelligs: ‘s winters kun je hier lekker opwarmen terwijl je urenlang kan  kijken naar het geknetter van het vuur met haar spannende vlammen die steeds van vorm veranderen. Maar wat veel mensen vergeten, is dat kachels, en dan vooral schoorstenen, ook onderhouden moeten worden. Derks Schoorsteenveger kan je precies vertellen wanneer jouw schoorsteen een onderhoudsbeurt nodig heeft. Dus heb je een kachel maar heb je deze nog nooit onderhouden? Dan is het wellicht tijd voor een bezoekje aan een schoorsteenveger tilburg.

Veel te verduren

De schoorsteen zelf is alleen een pijp die je vaak niet van binnen ziet, dus veel mensen denken daardoor ook niet aan de pijp en wat deze allemaal te verduren heeft. De schoorsteen mondt echter uit in het dak, een plek die veel te verduren heeft door de seizoenen heen. Denk aan harde vorst in de winter, vogelnesten in de lente, en een stormvloed aan bladeren en andere natuurproducten in de herfst. Deze kunnen allemaal je schoorsteen in waaien. Het is dan ook verstandig om je schoorsteen vóór het stookseizoen te laten schoonmaken. Voor veel mensen betekent dit dus voor het begin van de herfst, maar als je je kachel het hele jaar door gebruikt, is het aan te raden om de schoorsteen meerdere keren per jaar te laten zuiveren, afhankelijk van het gebruik.

Beter voor je omgeving

Daarnaast kan een schoorsteen die niet regelmatig gereinigd wordt door een schoorsteenveger ook erg gevaarlijk zijn. De schoorsteen en het rookkanaal kunnen namelijk de kans creëren op roetbrand. Dergelijke kans op brand wil je natuurlijk verkleinen, wat je kan doen door Derks schoorsteenveger in te huren. Daarnaast is het ook beter voor het milieu om dit niet te hebben. Tot slot zullen ook je buren je dankbaar zijn wanneer je schoorsteen spik en span is, want dit betekent dat er geen nare brandlucht meer hun kant op waait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *