Loading

wait a moment

Wat is een condensdroger?

Bij de meeste mensen zal het woord condensdroger niet meteen een lampje doen branden, tenzij je er natuurlijk zelf eentje hebt. Wat is dit nu precies, wat kun je er mee en wat is de beste variant die je hiervan kunt kopen? En zijn er ook goede alternatieven waar je voor zou kunnen kiezen? Een condensdroger is een van de soorten wasdrogers die je in Nederland kunt kopen, naast de afvoerdroger en de warmtepompdroger. Het is een apparaat dat je eigenlijk op alle plekken kunt gebruiken en dat in verschillende varianten verkrijgbaar is, waardoor er eigenlijk voor iedere situatie een geschikt exemplaar te vinden is.

Hoe werkt een condensdroger

Zoals gezegd zijn er eigenlijk drie types wasdrogers. Het voordeel van een condensdroger is dat deze en reservoir heeft om het vrijkomende water op te vangen. Hierdoor hoef je geen afvoer naar buiten te hebben, wat met een afvoerdroger wel het geval is. Dit type droger kun je dus eigenlijk op iedere plek in huis neerzetten, je hoeft niet perse een ruimte te vinden met ramen die open kunnen. Daarnaast is het zo dat deze wasdroger niet heel erg warm wordt, waardoor je hem ook gerust in kleine ruimtes kunt plaatsen. Met andere woorden, je kunt hem eigenlijk overal neerzetten waar je maar wilt! Hoe werkt een condensdroger nu precies? In de trommel wordt lucht verhit en deze wordt door de ronddraaiende kleding geblazen. De lucht in de trommel wordt vangt het vocht uit de kleding, dit wordt langs een warmtewisselaar geblazen, het water condenseert en de droge lucht wordt opnieuw verwarmd om weer door de kleding geblazen te kunnen worden. De condens wordt in een reservoir opgevangen en dit kun jij gemakkelijk na ieder gebruik legen. Dit is heel in het kort wordt er gebeurt op het moment dat jij een condensdroger gebruikt.

Goede keus?

Is het voor jou nu een goed idee om een condensdroger aan te schaffen en als je dit zou willen doen, welk merk en model kun je dan het beste kiezen? Er zijn verschillende voordelen van dit type droger te noemen:

  • je hoeft geen afvoerbuis of afvoerslang uit het raam te hangen
  • doordat het apparaat niet warm wordt, kun je hem ook in kleine ruimtes plaatsen
  • hij is energiezuiniger dan een afvoerdroger
  • hij werkt sneller dan een warmtepompdroger

Voor veel mensen is de energiezuinigheid een belangrijk punt, zij willen geen torenhoge energierekening. Is dit het belangrijkste punt voor jou? Dan kun je beter kiezen voor een warmtepompdroger, dit zijn namelijk de zuinigste wasdrogers. Een condensdroger droogt dan weer veel sneller, wat in een huishouden waar veel was is een belangrijke overweging kan zijn. Wil je meer weten over de voor- en nadelen, om zo een goede beslissing te kunnen nemen over welke wasdroger jij het beste kunt kiezen, ga dan naar was-droger.nl. Hier vind je veel informatie over de diverse types drogers en ook kun je hier een keuzehulp vinden. Zo kun jij gemakkelijk achterhalen waar een wasdroger voor jou aan moet voldoen. En komt er uit dat een condensdroger voor jou de beste keus is? Dan vind je hier ook meteen de beste merken en modellen op een rijtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *