Loading

wait a moment

Wat is een parketvloer?

houten visgraat tafels

Ben je lekker op Google aan surfen naar vloersoorten kom je op de site van Online Parket Specialist terecht. Parket specialist? Hmm eerlijk wist je alleen wat laminaat inhield. Na het lezen over hoeveel soorten vloeren er bestaan is het misschien wel handig om jezelf een beetje in te lezen in vloersoorten. Laten we beginnen met de parketvloer!

Wat is parket?

Een parketvloer is een variatie op de houten vloer. Parket planken zijn opgedeeld uit meerdere lagen van echt hout. Deze planken vormen samen de uiteindelijke parketvloer. Er zijn verschillende soorten parket planken namelijk het lamelparket, het massief parket, het fineerparket etc. Dit zijn de meest bekende soorten parket. Minder vaak voorkomende parketsoorten zijn het tapis parket, het samengestelde parket, het bamboe parket en het verouderd parket.

Legrichting

Hoe jouw parketvloer eruit ziet is niet alleen maar afhankelijk van het soort parket dat je gebruikt. Je kan ook experimenteren met de legrichting van het parket. Je hebt drie opties om uit te kiezen. Je kan ervoor kiezen om jouw parket horizontaal te plaatsen. Het kiezen van een horizontale legrichting geeft je de kans om je kamer te verbreden. Naja met behulp van optische illusie zorgt je ervoor dat het ‘lijkt’ alsof de kamer breder is. Je kan ook kiezen voor een verticale legrichting. Door het parket in de lengte aan te leggen kan je een soort van diepte creëren waardoor de kamer door de legrichting dieper lijkt dan de kamer eigenlijk is. Tot slot kan je kiezen voor een diagonale legrichting. Een diagonale legrichting geeft je kamer zowel een breed als dieper effect. Eigenlijk doet diagonaal liggend parket alles in één waardoor de kamer groter lijkt.

Duurzaam

Parketvloeren worden gezien als een duurzame vloer omdat er gebruik gemaakt wordt van echt hout. Het hout dat gekapt wordt voor parket zijn niet alleen maar de allermooiste delen van de boom maar van alles. Voor parket wordt gewoon een stuk hout gekapt die dan volledig gebruikt wordt. Zo is er minder verspilling van hout en worden er niet onnodig meer bomen gekapt voor extra stukken hout

Parketvloer

Een parketvloer is dus een vloer die opgebouwd is uit meerdere lagen hout. Deze lagen hout zijn duurzamer dan andere vloeren omdat hier hele stukken boom voor gebruikt worden. Er zijn heel veel parketsoorten maar het lamelparket, het massief parket en het fineerparket zijn het bekendst. Als je een parketsoort hebt gevonden kan je gaan kijken of je een horizontale, verticale of diagonale legrichting wilt gebruiken voor jouw parket planken. Veel opties en mogelijkheden dus, waar zou jij kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *