Loading

wait a moment

wat is een visgraat tafel en waar kun je deze kopen?

houten visgraat tafels

De visgraat tafel is een moderne tafel die zeer in trek is. Het patroon geeft een luxe en trendy uitstraling aan iedere tafel. Daarnaast geeft hout een warme sfeer en op deze wijze realiseer je de ideale combinatie.

Wat is een visgraat tafel?

Een visgraat tafel, bestaat uit een trapsgewijs patroon, door middel van een unieke manier van leggen. Alle planken van een visgraat patroon hebben dezelfde afmeting en dit zorgt voor een mooie en karakteristieke tafel. De vorm van een visgraat tafel kan verschillend zijn, zoals vierkant, ovaal en rond.

Visgraat tafels kunnen in iedere gewenste afmeting gecreëerd worden. Het patroon kan daarbij ook verschillen, omdat je de tafel aanpast aan je eigen wensen. Heb je een kleinere ruimte en wil je een kleine ronde tafel? Dat is mogelijk want er is voldoende aanbod. De rijen met een visgraat patroon kunnen bij een kleine ronde tafel kleiner van afmeting zijn.

Grote en lange tafels met een visgraat patroon, kunnen beschikken over grotere planken, zodat er een rustige tafel ontstaat en geen al te druk patroon. Naast eettafels zijn salon of bijzettafels met een visgraat patroon mogelijk.

houten visgraat tafels

Het blad en het onderstel van een visgraat tafel

Het soort houten voor houten visgraat tafels, bepalen mede de sfeer. Denk hierbij aan Eiken. Eikenhout wordt veel gebruikt voor het realiseren van vloeren, maar ook voor het maken van tafels. Eiken is een harde houtsoort met vele kleurvariaties, zoals zwartbruin, tot een gele of rode tint. Naast eiken, heb je ook de mogelijkheid tot het vervaardigen van een houten visgraat tafel, vanuit kersenhout of notenhout. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ook het onderstel mag niet vergeten worden. Vaak kiest men voor een traditioneel onderstel met vier poten onder iedere hoek. Door te kiezen voor een uniek onderstel, ontstaat een persoonlijke tafel. Een onderstel kan bijvoorbeeld bestaan uit geometrische vormen, maar ook een kruispoot.

Tot slot kun je een visgraat tafel zowel in een online winkel als in een fysieke winkel kopen. Er is voldoende aanbod en meerdere gespecialiseerde winkels bieden daarnaast de mogelijkheid om een visgraat tafel geheel naar wens samen te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *