Loading

wait a moment

Wat is het juiste dekbed voor jou?

Een goed dekbed is een goed begin van je nachtrust. Ze komen in extreem veel variatie. Over het algemeen zullen de meeste mensen niet verder gaan dan een zomer- en winter variatie. Maar er is zoveel meer om te ontdekken als het om dekbedden gaat. De dikte, zwaarte, breedte en lengte zijn allemaal factoren die belangrijk zijn voor verschillende personen. Iemand kan het bijvoorbeeld heel erg koud hebben maar houd van een licht dekbed. Deze persoon zou dan een goed isolerend maar niet te zwaar dekbed willen.

De klassieker

Als het gaat om dekbedden is een donzen dekbed de klassieker, licht en goed isolerend. Een donzen dekbed wordt vaak als het beste type dekbed beschouwt. Je kunt natuurlijk ook nog kiezen uit verschillende type bronnen voor het dons. Ganzendons is eigenlijk altijd de standaard keuze geweest voor dekbedden. Wat wel is veranderd is de kwaliteit en de grote van het assortiment. Zo kunnen de prijzen ook best uiteenlopen. Een paar honderd euro voor de goedkoopste en de beste kunnen tot wel een duizend euro oplopen.

Dikte

Dit is één van de belangrijkste aspecten van een dekbed naast de vulling. Iedereen heeft namelijk zijn eigen voorkeur voor de dikte en gewicht van zijn of haar dekbed. Een te dik dekbed kan voor sommige mensen verstikkend voelen terwijl een te dun dekbed het gevoel kan geven alsof je niks over je heen hebt liggen. Ik had vroeger altijd een groen dekbed dat ongelofelijk dik was maar heel weinig warmte vasthield. Mijn vader was alsnog verzot op dat dekbed omdat de dikte lekker was om in te liggen en hij zich helemaal kon inwikkelen erin, ver van alle lucht van buiten. Persoonlijk heb liever iets dat wat dunner is maar smaken kunnen verschillen. En voor ieder is weer wat anders fijn.

Duurzaamheid

De duurzaamheid van een dekbed geeft aan hoelang het dekbed mee kan gaan. Het gaat hierbij dus om de prijs kwaliteit verhouding van het product. Als het dekbed tien jaar lang meegaat dan is het oké om er wat meer voor te betalen. Je bent dan vaak voordeliger uit dan als je elk jaar een nieuw dekbed zou moeten kopen. Probeer dus te letten op de kwaliteit en houdbaarheid van een dekbed. Wat ook altijd slim is om te doen is om reviews op te zoeken online. Vaak hebben winkels reviews van hun producten wel op hun website staan. Mocht dat niet het geval zijn, probeer dan de specifieke product naam te googlen en zo beoordelingen van andere mensen te vinden. Dit kan jou een grote miskoop voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *