Loading

wait a moment

Wat zijn de beste zonnepanelen?

soorten zonnepanelen

Dag in, dag uit houden we ons ermee bezig, de duurzaamheid. We vinden het steeds belangrijker dat ons huis energie-neutraal is en doen er veel aan om energie te besparen. Vandaag de dag zijn er enorm veel mogelijkheden om ervoor te zorgen dat uw huis energie-neutraal wordt. De technieken worden steeds beter, waardoor u steeds goedkoper en milieubewuster energie opwekt. U kunt er zelf voor kiezen welke stappen u onderneemt om energie te besparen. Toch zien we al jarenlang dat het plaatsen van zonnepanelen favoriet is. De juiste zonnepanelen op uw dak, zorgt ervoor dat genoeg zonne-energie wordt omgezet in elektriciteit. Na de duurzame investering zal u in de loop der jaren de investering terugverdienen en zelfs nog lange tijd gratis energie opwekken. Maar wat zijn de beste zonnepanelen voor uw woning? Wij leggen u alles uit over de diverse soorten zonnepanelen. Zo weet u hoe u het maximale uit uw duurzame investering haalt!

Soorten zonnepanelen

Misschien is het u al wel eens opgevallen, dat er verschillende soorten zonnepanelen bestaan. Zo zijn er geroosterde blauwe zonnepanelen, volledig zwarte zonnepanelen en zonnepanelen die flinterdun zijn. De verschillende soorten zonnepanelen hebben een eigen naam en bijhorende specifieke eigenschappen. De soorten zonnepanelen die we onderscheiden, zijn:

Monokristallijn zonnepaneel

De monokristallijn heeft het hoogste rendement, is flinterdun en is zeer geschikt voor kleine daken. De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel is opgebouwd uit één groot kristal. Een zeer nette structuur en geordende elektronen zorgt ervoor dat de zonnepaneel relatief veel elektriciteit kan opwekken. De aanschafprijs van de monokristallijn zonnepaneel ligt wat hoger, maar leidt ertoe dat u minder m2 nodig heeft. Deze type zonnepanelen zijn verkrijgbaar in een strak uiterlijk met zwarte of donkerblauwe kleur.

Polykristallijn zonnepaneel

Het polykristallijn zonnepaneel heeft een redelijk hoog rendement, is gunstig geprijsd en is geschikt voor grote oppervlaktes. De zonnecellen in een polykristallijn zonnepaneel is opgebouwd uit meerdere grove kristallen. De polykristallijn zonnecellen zullen bij het uitharden, verschillende kleuren blauw aannemen. Wanneer ruimte geen rol speelt, is het verstandig om te kiezen voor het polykristallijn omdat dit een stuk voordeliger is. 

Amorf zonnepaneel

De amorf zonnepaneel bevat relatief gezien het laagste rendement, is flinterdun, extreem buigzaam en zeer geschikt op voer- en vaartuigen. Deze zonnepanelen zien we veelal terugkomen op bussen, zeilboten en jachten. Een amorf zonnepaneel bevat geen kristallen waardoor de prijs een stuk lager ligt. 

Glas-glas zonnepaneel

De glas-glas zonnepaneel is de nieuwste variant met een zeer hoog rendement en met de langste levensduur. Een glas-glas zonnepaneel degradeert minder snel waardoor u uiteindelijk een hogere opbrengst heeft. Deze technologie is vrij nieuw en volop in ontwikkeling.

Installateur voor uw energie-neutrale woning

Zoals u nu weet zijn er verschillende soorten zonnepanelen waaruit u een keuze kunt maken. Voor elk dak geldt er een ander advies. Uiteindelijk kunt u met de juiste zonnepanelen het maximale halen uit uw duurzame investering. Wilt u weten welke zonnepanelen u het best kunt gebruiken op uw dak? Het hoogste rendement en topkwaliteit zonnepanelen krijgt u bij experts op het gebied van zonnepanelen. Naast zonnepanelen zijn er nog veel meer energiebesparende maatregelen die u kunt treffen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw woning? Vraag om deskundig advies bij de specialisten op het gebied van besparende oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *