Loading

wait a moment

Welk type huis heeft jouw voorkeur?

pexels-pixabay-358636

De tijd is aangebroken dat je een nieuw huis gaat kopen. Je gaat op zoek naar een makelaar in Utrecht om de zoektocht kan starten! De huizenmarkt is zeer divers. Of je nu op zoek bent naar een vrijstaand huis, een appartement of een rijtjeshuis: iedereen heeft zijn/haar eigen voorkeuren. Vandaag leggen we de verschillende stijlen woningen uit. 

Jaren ‘30 woning

We beginnen direct met de meest populaire woning van dit moment: de jaren ‘30 woning. (Bijna) elk stel die een huis zoekt, zoekt deze woning. Wij snappen dit wel, want een woning uit het bouwjaar 1930 is ontzettend leuk! Het zijn stevige, karakteristieke woningen.

Woningen tussen 1945 en 1970

Na de Tweede Wereldoorlog zijn er ontzettend veel nieuwe huizen gebouwd. In de wederopbouw van ons land zijn er ruim 1,5 miljoen huizen gebouwd. Omdat de vraag naar huizen rond deze tijd zo groot was, is er tijdens de bouw meer gelet op kwantiteit dan op kwaliteit. Veel van deze huizen hebben soberheid en efficiëntie als kenmerken. De meeste huizen zijn doorzonwoningen en beschikken over een schuin dak.

Bouwjaar 1980-1990

Tijdens de bouw van deze woningen werd er veel kunststof gebruikt. Hierdoor zijn deze woningen vaak onderhoudsarm. De woningen zijn goed geïsoleerd en bevatten weinig glasoppervlak. Let bij het kopen van een huis uit 1980/1990 op de aanwezigheid van asbest. 

Na 1990

Het Bouwbesluit is ingevoerd na 1990. Hierin werden bouwnormen, bouwkwaliteiten en bouwvoorschriften opgenomen. De kwaliteit is flink toegenomen door dit Bouwbesluit. De stookkosten voor deze woningen zijn laag, aangezien ze goed geïsoleerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *