Loading

wait a moment

Welk type laminaat past het beste bij mijn woning?

Laminaat komt en gaat in vele soorten en kleuren. Daarom is het handig voordat je besluit een laminaten vloer aan te schaffen, je eerst te oriënteren welk type en kleur geschikt is voor jouw woning. Elke woning is weer anders en heeft een ander lichtinval. Dit betekent dus ook dat niet iedere woning hetzelfde type laminaat toelaat. De kleuren komen dan niet tot zijn recht, wat zonde zou zijn voor jou investering. Laminaat is bovendien minder duur in de aanschaf dan houten of pvc vloeren. In deze blog lees je waar je op moet letten voordat je besluit laminaat aan te schaffen.  

Decoratieve laag 

Of je nou een appartement, vrijstaand huis, studio of studentenkamer hebt; elke kamer heeft een vloer nodig. Laminaat is voor velen een goedkope optie, die tegelijkertijd een warme sfeer en luxe uitstraling geeft. Laminaat vloeren vervangen tegenwoordig de houten- en tegelvoeren. Dit omdat de looks van houten- en tegelvoeren gemakkelijk nagemaakt kunnen worden op laminaatvloeren. Dit is te danken het feit dat een laminaatvloer een kunststof vloer is, bestaande uit vier lagen, namelijk; balans-, kern-, boven- en decoratieve laag. De decoratieve laag bepaalt hoe de laminaten plank er daadwerkelijk uitziet. Tegenwoordig is de decoratie laag van een vloer zo geavanceerd, dat het bijna niet te onderscheiden is ten opzichte van echte houten- of pvc vloeren.  

Welk laminaat past bij welke woning? 

Welk laminaat bij welke woning past, hangt met name af van de lichtinval, het type woning en de meubels die je gebruikt. Gebruik je hele donkere meubels? Dan is het een tip om juist een lichte laminatenvloer te gebruiken. Zo vallen je meubels meer op, maar behoud je een ruime woonkamer. Bij een landelijk huis past een houten-look laminatenvloer uitstekend. Een lichte vloer past goed bij een kleine woonkamer, zo lijkt de kamer ruimer en oogt het tegelijkertijd warm en sfeervol. 

Trends in de laminaatwereld 

Je ziet deze trend bij tegels al vaak terugkomen. Hoe groter hoe ruimtelijker het verschil oogt. Deze trend slaat door in de laminaatwereld. Grote lengtes en brede platen bieden een ruim perspectief in een kleine kamer. Bovendien zijn deze laminaatplaten enorm makkelijk te leggen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *