Loading

wait a moment

Welke meubels kan je maken van oud hout?

Hout is een veel gebruikt materiaal om onder andere meubels van te maken. Vroeger had het een beetje een oubollig karakter, maar tegenwoordig is het weer helemaal hip en modern. In de tegenwoordige inrichtingen van huizen zie je het steeds meer terug komen. Wat kan je allemaal doen met oud hout

Meubels

Het gebruiken van oud hout in je interieur zorgt voor een robuuste en landelijke uitstraling. Vooral als het hout nog ruw is, brengt dat wel iets stoers in huis. Je kan het ook op veel verschillende manieren toepassen. Je kan er dus verschillende meubels mee maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eettafel, salontafel, plantenbak of een kapstok. Als je een beetje handig bent, maak je deze meubels zelf. Koop wat hout in bij een houthandelaar en het doe-het-zelven kan beginnen. 

Veranda

Waar het oude hout ook geschikt voor is, is voor het maken van een veranda. Als je de ruimte hebt achter het huis, voegt het veel toe aan de sfeer. Het oude hout is vaak erg stevig, waardoor je er gemakkelijk met meerdere mensen op kan zitten. Daarnaast kan je er ook goed een tuinsetje op kwijt. Een bijkomend voordeel van een veranda is dat er minder kou vanaf de grond omhoog komt. Daardoor kan je op de wat koelere zomeravonden of de wat warmere winterdagen makkelijk wat langer buiten blijven zitten. Wanneer je een heater erbij plaatst, is het plaatje helemaal compleet. 

Tuinhuisje

Hiervoor moet je wel heel handig zijn, maar van het oude hout kan je ook goed een tuinhuisje maken. Omdat het hout zo stevig is, zal het huisje lang mee blijven gaan en goed tegen verschillende weersomstandigheden kunnen. Daarnaast oogt het ook heel mooi in de tuin. Naast praktisch heeft het dus ook zeker een esthetische waarde. Het huisje kan je bijvoorbeeld gebruiken als opslag, of bijvoorbeeld als extra speelkamer voor de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *