Loading

wait a moment

Zo maak je tapijttegels het beste schoon

Heeft u tapijttegels in huis en is er per ongeluk geknoeid of op een andere manier een vlek op de tegels ontstaan? Geen paniek! in dit artikelen vertellen wij u hoe u uw tapijt het beste schoon kunt maken.

Bepaal waar de vlek vandaan komt

Het klinkt misschien logisch, maar het is eerst belangrijk om te weten waar de vlek vandaan komt. Als u de vlek zelf heeft veroorzaakt weet u dit misschien wel, maar als iemand anders de vlek veroorzaakt heeft is het belangrijk om dit na te vragen. Het is namelijk belangrijk om te weten wat voor vlek het is, zodat u weet met welk middel u de vlek het beste schoon kunt maken.

tapijttegels

Haal de tapijttegels(s) met de vlek uit de vloer

Wanneer u gemorst heeft is het pas echt handig dat u niet voor normaal tapijt heeft gekozen, maar voor tapijttegels. Deze kunt u immers per tegels los uit de vloer halen. Zo hoeft u niet het hele tapijt te reinigen en niet op de vloer zelf te boenen, u kunt de vieze tegels immers gewoon meenemen naar bijvoorbeeld een kraan.

Maak de vieze tegels schoon

En dan is het tijd om de vieze tegels daadwerkelijk schoon te maken. Het ligt aan de soort vlek welk middel u hier het beste voor kunt gebruiken. Voor sommige vlekken zal alleen water voldoende zijn, voor andere is werkt bijvoorbeeld natuurazijn het beste. Om te weten welk middel u het beste kunt gebruiken voor de vlek op uw tapijtegels, kunt u het beste zoeken naar middelen tegen die specifieke vlek.

Wilt u er zeker van zijn dat het middal dat u wilt gebruiken wel geschikt is voor tapijt en dus op uw tapijttegels gebruikt mag worden? Dan kunt u het beste contact opnemen met een aanbieder van tapijttegels, zoals https://vanheugtentapijttegels.nl/.

tapijttegels

Laat de tegel(s) drogen

Wanneer u de tapijttegels schoon heeft gemaakt, is het belangrijk om deze eerst te laten dragen voordat u ze weer tussen de andere tegels teruglegt. Hoe lang de tegels moeten drogen is afhankelijk van hoe vochtig ze zijn en welk middel u gebruikt heeft.

Leg de tapijttegels terug

Wanneer de tegels gedroogd zijn is het tijd om ze terug in de vloer te leggen. Dit gaat net zo gemakkelijk als wanneer u de vloer in eerste instantie gelegd heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *