Loading

wait a moment

Zo meldt u uw adreswijziging bij de gemeente

Als je dit artikel aan het lezen bent, is de kans groot dat je je afvraagt hoe je een adreswijziging kunt doorgeven aan de gemeente. Een adreswijziging doorgeven is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe dit proces in zijn werk gaat. Je kunt je verhuizing zowel persoonlijk als schriftelijk doorgeven aan de gemeente waar je nieuwe huis staat. De gemeenste past je adres hierna aan in de Basisregistratie Personen. Soms is het ook mogelijk om een verhuizing digitaal te laten registreren. Wil je meer weten over adreswijzigingen en verhuizen? Deze blog geeft er meer informatie over.

Wanneer moet je doorgeven dat je gaat verhuizen?

Het is belangrijk dat je je adreswijziging op tijd doorgeeft aan de gemeente. Een Verhuiswagen huren Den Haag moet je op tijd doen, hetzelfde geldt voor het wijzigen van je adres. Je moet je verhuizing binnen vier weken voordat je verhuist en uiterlijk vijf dagen na de verhuizing doorgeven. De datum die op de aangifte staat, is formeel gezien de datum van de verhuizing. Als je de verhuizing doorgeeft nadat de vijf-dagentermijn verstreken is, dan wordt de aangiftedatum als verhuisdatum gebruikt. Je kunt wel een boete riskeren, want gemeenten mogen een boete van maximaal €325 geven als je belangrijke wijzigingen te laat doorgeeft.

Wat moet je doen als je naar een andere gemeente verhuist?

Bedrijven als Verhuisdenhaag helpen mensen met verhuizen. Als je verhuist, is het niet vanzelfsprekend dat je naar dezelfde gemeente verhuist. Als je naar een andere gemeente verhuist, dan kun je daar vragen voor welke diensten je in aanmerking komt en hoe je deze kunt aanvragen indien nodig. Elke gemeente heeft zijn eigen taak over de uitvoering van beleid, waardoor het moeilijk is om te zeggen of er wijzigingen zijn die automatisch doorlopen of niet. Als je gaat verhuizen, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Zo sta je straks niet voor onverwachte verassingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *