Loading

wait a moment

Zo richt je je woonkamer opnieuw in

Eens in de zoveel tijd is het leuk om je woonkamer eens een make-over te geven. Op een gegeven moment is het namelijk gewoon aan wat verfrissends toe. Misschien een nieuwe bank of tafel, of misschien wel een geheel nieuwe stijl! Wat de verandering ook is, het is en blijft leuk om over de restyling na te denken. Wellicht heb je nog wat extra hulp nodig. In deze blog leggen we een aantal simpele stappen uit die je kunt toepassen tijdens de herinrichting. Lees dus gauw verder!

Bepaal de stijl

Misschien is je huidige woonkamerstijl wel een mix van samengevoegde meubels of was er een lange tijd geleden echt over nagedacht. Maar tijden veranderen en smaken dus ook. Ga bij jezelf na wat je nu mooi vindt. Hou je van landelijk of juist van industrieel? Een industriële interieur kenmerkt zich door een stoer en rauw randje. Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van staal en metaal, maar komt hout ook vaak terug als contrast. Daarentegen wordt bij een landelijk interieur veel gebruik gemaakt van landelijke materialen en wordt het buitenleven ook naar binnengehaald. Daarnaast worden ook veel meer accessoires gebruikt. Er bestaan natuurlijk nog veel meer stijlen, zoals een klassiek of modern interieur.

Maak een moodboard

Door middel van het maken van een moodboard zie je in één oog opslag jouw beoogde stijl. Je kunt goed zien wat je mooi vindt en welke meubels of verf je bijvoorbeeld wilt. Daarnaast is het ook nog eens super leuk om lekker door tijdschriften te bladeren en te knippen en plakken.

Bepaal de vloer en de muren

Bepalend voor de uitstraling van een interieur zijn de vloer en de kleur van de muren. Bedenk goed wat voor soort vloer je wilt, aangezien je deze niet gauw zult vervangen. Daarnaast zal een betonvloer een koudere uitstraling hebben en beter samengaan met een industriële stijl. Hout zal juist weer beter passen bij een landelijke huiskamer. Maar ook de muren hebben wel degelijk een effect op de sfeer en uitstraling. Zo laten lichte kleuren de ruimte groter lijken en donkere kleuren juist het omgekeerde.

Kies de meubels

Als laatste kies je de meubels. Dit doe je aan de hand van de gekozen stijl en de vloer en muren. Zodra dit allemaal gedaan is, heb je een beter plaatje van hoe het er uitziet en kun je betere keuzes maken. Grote kans dat je sommige meubels niet meer mooi vindt en dat je nieuwe wilt kopen. Meubels van bijvoorbeeld Eichholtz zijn strak en modern, maar ook landelijk en klassiek. Ze passen dus in ieder interieur! Kijk eens op www.solfelt.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *