Loading

wait a moment

Zonnepaneel

zonnepaneel

Waar ze tien jaar geleden nog niet veel voor kwamen in Nederland, zien we ze nu in bijna iedere straat wel ergens op een huis liggen. De zonnepanelen.

Een zonnepaneel kan op praktisch elk huis gelegd worden. Maar ook op een schuur, kantoorpand of op een flatgebouw. Sterker nog, je kunt ze zelfs op de grond plaatsen. Op steeds meer plaatsen langs de snelweg zie je ze in de weides leggen. Vaak in grote aantallen bij elkaar.

Maar waarom is het nu verstandig om zonnepanelen op je dak te plaatsen?

zonnepaneel

Waarom zonnepanelen plaatsen?

We zien het steeds meer mensen doen. Zonnepanelen laten plaatsen op het huis.

Het is een verstandige keuze om in ieder geval na te denken over de aanschaf ervan. Ten eerste wordt de gasprijs steeds duurder. In 2022 gaat deze zelfs naar record hoogte. We kunnen ook geen gas meer uit Groningen halen en de te gebruiken gasleiding vanuit Rusland is nog niet klaar. Maar er is meer.

Ook vanuit het oogpunt van milieu is het verstandig over zonnepanelen na te denken. Energie opwekken middels de zon is natuurlijker duurzamer dan de reguliere energie.

Je kunt bovendien zelfvoorzienend worden. Als je voldoende dakoppervlakte hebt kun je ervoor zorgen dat je volledig in je eigen energiebehoefte voldoet. Financieel gezien kan het ook nog eens aantrekkelijk zijn om ze aan te schaffen.

Er zijn nu namelijk nog wat potjes beschikbaar qua subsidie. Door nu aan te schaffen kan er nog een tegemoetkoming zijn in de financi├źn. Zodoende ben je straks nog sneller op het break even punt. Met andere woorden, de terugverdienperiode is nu nog relatief laag.

Aandachtspunten

Let bij de aanschaf van de zonnepanelen even op een aantal zaken. Plaats ze zo gunstig mogelijk met het oog op de stand van de zon bij jouw huis.

Kijk of het dak voldoende stevig is om de zonnepanelen te dragen.

Bereken of je voldoende panelen kunt leggen om de gewenste energie hoeveelheid op te wekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *